Tamminga

Overige fysiotherapie

Overige fysiotherapie

Contact

  • Afspraak maken:

  • 088-7080800

  •  
  •  

Beweegprogramma/-advies na plaatsing maagballon

Voor wie is het?

Wanneer u bij Bergman Clinics een maagballon heeft laten plaatsen kunnen zij u doorverwijzen voor een stuk ondersteuning in uw beweeggedrag. Wij kunnen u adviezen en begeleiding op maat geven voor bewegen en sporten op het juiste niveau.

Wat is het doel?

Advies en begeleiding heeft als doel mensen te leren om dagelijks voldoende te bewegen en mee te helpen aan een stukje leefstijlverandering. Het is wetenschappelijk bewezen dat gezonder leven en voldoende bewegen een positief effect hebben op de algehele gezondheid als het gaat om gewicht, spierkracht, longen, bloedvaten, bloeddruk, sterkte van de botten en gewrichten en kwaliteit van leven. Het advies is er op gericht u zo veilig mogelijk te laten bewegen en helpt u uw doelen te bereiken.

Wat houdt het in?

Er zijn 2 mogelijkheden voor begeleiding:
  • Een fysiotherapeut van Medicort geeft u een gedegen en onderbouwd advies zodat u in uw eigen woonomgeving veilig kan bewegen en sporten met een activiteit/sport die bij u past.
  • Of u kunt deelnemen aan een beweegprogramma voor een extra stimulans in uw doelstellingen en begeleiden van uw fysieke belastbaarheid. Dit is mogelijk op één van de locaties van Medicort of bij een fysiotherapie praktijk bij u in de buurt, mits deze praktijk bevoegd is om een beweegprogramma aan te bieden. 

Vergoeding / kosten

Wanneer u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie kunt u in aanmerking komen voor vergoeding vanuit uw zorgverzekering voor korte individuele begeleiding en voor vergoeding van een beweegprogramma. De vergoeding kan per zorgverzekeraar verschillen, informeer hier naar bij uw eigen zorgverzekeraar. U heeft een verwijzing van een arts nodig om voor vergoeding van uw zorgverzekeraar in aanmerking te komen bij het beweegprogramma. Wij kunnen u hierbij helpen. De eigen bijdrage voor het beweegprogramma bedraagt € 25,- en is verplicht vanuit de zorgverzekering. U ontvangt deze bijdrage terug als u aantoont dat u na het beweegprogramma sportactiviteiten voortzet in fitness of een ander sportverenigingsverband.

Waar:

Afhankelijk van aantal deelnemers is het mogelijk om fysiotherapie en het beweegprogramma te volgen op de volgende locaties:
Bilthoven:       Berg en Bosch terrein, Prof. Bronckhorstlaan 10, gebouw 112
Utrecht:          Amsterdamsestraatweg 646 (Zuilen) en J.C. Maylaan 6 (Kanaleneiland)
Vleuten:         Europaweg 48 (in Sportcentrum Oudenrijn)
Geldermalsen: Rijnstraat 33 (in SFG)