Tamminga

Overige fysiotherapie

Overige fysiotherapie

Contact

  • Afspraak maken:

  • 088-7080800

  •  
  •  

Fitkids

Fitkids

Fitkids is een speciaal fitness- en oefenprogramma voor kinderen van 4-18 jaar met een lichamelijke handicap of een chronische ziekte (waaronder bijvoorbeeld Diabetes, Kinderen met het Down-syndroom of Astma). Medicort Kinderfysiotherapie werkt voor de Fitkids programma's samen met Artsen voor Kinderen. Het bijzondere van Fitkids is dat de fitness- en trainingsfaciliteiten niet in een revalidatiecentrum maar in de fitnessruimte en sportzaal worden aangeboden.

Doel van Fitkids

Het doel van Fitkids is om kinderen met een verstoorde lichamelijke ontwikkeling de mogelijkheid te geven te sporten met leeftijdsgenoten. Zo kunnen ze allemaal op hun eigen niveau bewegen en natuurlijk veel lol hebben! Door het volgen van de Fitkids is het voor sommige kinderen uiteindelijk wel mogelijk om lid worden bij een sportvereniging. Dit kan een aangepaste of reguliere sport zijn. Hiervoor werken wij nauw samen met o.a. Harten voor Sport en Only Friends.

Hoe ziet een Fitkidsles eruit?

Er wordt een uur gesport in groepjes van 4-8 kinderen. De groepen worden ingedeeld op leeftijd en hebben een divers karakter. In deze uitzending van Noon tv zie je hoe Yassin mee doet aan Fitkids bij Medicort.

Waar wordt Fitkids gegeven?

Het programma wordt aangeboden op de volgende drie Medicort kinderfysiotherapie locaties:
  • Amsterdamsestraatweg 646 (Zuilen)
  • J.C. Maylaan 6 (Kanaleneiland)
  • Europaweg  48 (Vleuten- De Meern) 

Verwijzing

Fitkids wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Hiervoor is een verwijzing van een huisarts, kinderarts of andere specialist nodig. Neem contact op met de kinderfysiotherapeut van Medicort voor meer informatie.

Informatie en contact

Een folder met inschrijfformulier kunt u aanvragen door een e-mail te sturen aan kinderfysiotherapie Medicort. Vermeld in het hoofd dat het gaat om een aanvraag van de folder met inschrijfformulier. In deze e-mail graag naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum van het kind vermelden.
Heeft u nog vragen of wilt u eerst meer informatie neem dan contact met ons op.