Tamminga

Sport/Revalidatie

Sport/Revalidatie

Contact

  • Afspraak maken:

  • 088-7080800

  •  
  •  

TerapiMaster

Wat is het?

De TerapiMaster, ook wel Sling Exercise Therapy genoemd, is een apparaat dat wordt ingezet tijdens revalidatie. Het doel van de TerapiMaster is het verbeteren van de kracht, stabiliteit, bewegingscontrole en beweeglijkheid van gewrichten.

Voor wie is het?

De TerapiMaster is bedoeld voor mensen met rugklachten, nekklachten, bekkenklachten of schouderklachten. In sommige gevallen kan het zijn dat u niet in aanmerking komt voor een training met de TerapiMaster, bijvoorbeeld als u kortgeleden bent geopereerd of als uw bewegingscontrole of -gevoel minimaal is. De fysiotherapeut zal beoordelen of dit het geval is.
 
Met name (top)sporters kunnen veel baat hebben bij TerapiMaster trainingen.
 

Wat houdt de behandeling in?

Met de TerapiMaster worden verschillende oefeningen uitgevoerd waarbij het eigen lichaamsgewicht als weerstand of als hulpmiddel geldt. De intensiteit van de training wordt aangepast per persoon. Een training met de TerapiMaster is een onderdeel van een normaal fysiotherapeutisch oefenprogramma wat uw behandelend fysiotherapeut voor u heeft opgesteld.

Vergoeding / kosten

Een behandeling met de TerapiMaster is een onderdeel van een normale fysiotherapie behandeling. Indien u aanvullend verzekerd bent, kunnen de kosten voor een TerapiMaster behandeling hieronder vallen.