Tamminga

Sport/Revalidatie

Sport/Revalidatie

Contact

  • Afspraak maken:

  • 088-7080800

  •  
  •  

CPM voor de schouder

CPM schouderWat is het?

De CPM is een gemotoriseerd apparaat, ontwikkeld voor de schouder. Het toepassen van de CPM heeft als doel verklevingen en vergroeiingen van bindweefsel te voorkomen en het behouden van de beweeglijkheid van gewrichten. Daarnaast verbetert het de doorbloeding,  waardoor de zwelling zal verminderen wat leidt tot een beter herstel. Tevens kan een behandeling met de CPM leiden tot meer ontspanning in de schouder, dit zorgt voor een afname van de pijn.

Voor wie is het?

De CPM is bedoeld voor mensen die geopereerd zijn aan hun schouder. Daarnaast is de CPM voor mensen die een verstijfde schouder of breuk hebben, waarbij het nodig is om de beweeglijkheid van het gewricht te behouden. Tevens kan de CPM gebruikt worden als verklevingen en/of vergroeiingen van bindweefsel voorkomen moeten worden. Veelvoorkomende schouderoperaties waarbij een behandeling met de CPM wordt toegepast zijn:

- Schouderprothese
- Cuff Repair
- Labrum Repair
- Biceps tenodese/ tenotomie

Wat houdt het in?

In de CPM wordt de schouder continue passief bewogen. Er wordt in zijwaarts heffen-richting bewogen, waarbij de onderarm wordt gesteund door het apparaat. De mate waarin de arm moet heffen kan per persoon worden ingesteld. Een behandeling duurt ongeveer 10 tot 20 minuten.

Vergoeding / kosten

Uw fysiotherapeut kan aangeven of u in aanmerking komt voor een behandeling met de CPM. Indien u hiervoor in aanmerking komt, valt het gebruik van de CPM onder een normale fysiotherapeutische behandeling. Wanneer u aanvullend verzekerd bent, kunnen de kosten voor een CPM behandeling onder de fysiotherapeutische behandeling vallen.