Tamminga

Sport/Revalidatie

Sport/Revalidatie

Contact

  • Afspraak maken:

  • 088-7080800

  •  
  •  

CPM voor de knie

CPM knieWat is het?

De CPM (Continuous Passive Motion) is een gemotoriseerd apparaat, ontwikkeld voor de knie. Het toepassen van de CPM heeft als doel verklevingen en vergroeiingen van bindweefsel te voorkomen en het behouden van de beweeglijkheid van gewrichten. Daarnaast verbetert het de doorbloeding, waardoor zwellingen verminderen wat leidt tot een beter herstel.

Voor wie is het?

De CPM is bedoeld voor mensen die geopereerd zijn aan hun knie en waarbij het nodig is om de mobiliteit (beweeglijkheid) van het gewricht te behouden. Tevens kan de CPM worden gebruikt als verklevingen en/of vergroeiingen van bindweefsel voorkomen moeten worden. Veelvoorkomende operaties in de knie waarbij een behandeling met de CPM wordt toegepast zijn:

- Totale knie prothese
- Voorste of achterste kruisband reconstructie
- Arthrotomie
- Osteotomie

Wat houdt de behandeling in?

In de CPM wordt de knie continue passief bewogen. Bij de knie wordt er in strek- en buigrichting bewogen. Hoe ver de knie moet strekken en buigen kan per persoon worden ingesteld.  De CPM kan tussen de 10 minuten tot enkele uren worden gebruikt en meerdere malen per dag.

Vergoeding / kosten

Uw behandelend arts (orthopeed) bepaalt of het mee naar huis nemen van een CPM voor u noodzakelijk is. Daarnaast zal uw arts aangeven hoe vaak en hoe lang per dag u gebruik moet maken van de CPM. Indien dit het geval is, vallen ook de kosten voor de CPM in het gehele zorgproduct van de operatie. Er zijn dus geen extra kosten aan verbonden.
Voor thuisgebruik van de CPM dient u vooraf een machtiging in te vullen. Indien na het gebruik blijkt dat er onderdelen missen of er gebreken zijn aan het apparaat bent u hiervoor zelf verantwoordelijk. U zult hiervoor dan een factuur ontvangen.