Tamminga

Sport/Revalidatie

Sport/Revalidatie

Contact

  • Afspraak maken:

  • 088-7080800

  •  
  •  

Orthopedische revalidatie

Revalidatie

Wanneer door een operatie, ongeval of blessure het bewegend functioneren van je lichaam is verstoord heb je revalidatie nodig om te herstellen. Medicort is specialist in de revalidatie die volgt op een orthopedische ingreep. Door jarenlange, nauwe samenwerking met diverse specialisten in ziekenhuizen en klinieken wordt het meest optimale zorg- en revalidatietraject voor een patiënt geboden. Fysiotherapeut en medisch specialist delen de informatie over uw behandelgeschiedenis en stellen samen de beste behandeling, de meest geschikte operatietechniek en het best passende nazorg- en revalidatietraject voor u vast. Het gaat vaak om schouder-, heup- en knieoperaties zoals een totale heupprothese, knieprothese, voorste kruisband-, meniscus- of kijkoperatie.

Orthopedische revalidatie is ook geschikt voor herstel na een trauma als gevolg van een ongeval thuis, op het werk en door sport.
 

Fysiotherapeut aan huis

Onze fysiotherapeuten bezoeken u ook aan huis voor revalidatie, wanneer u (tijdelijk) minder mobiel bent en niet naar ons toe kunt komen.
 

Klinische behandeling

Medicort verzorgt ook klinische behandelingen. Dit houdt in dat wij fysiotherapie verlenen aan het bed, bijvoorbeeld na een heupoperatie. Dit doen wij op de locatie Bergman Clinics in Naarden.
 

Better in Better Out

Naast revalidatie na een operatie biedt Medicort ook begeleiding voor een operatie. Hierbij hanteren wij het Better in Better out (BiBo) principe. Door te werken aan een betere conditie en functionaliteit voor een operatie, zullen er minder complicaties optreden na de operatie en zal het herstel sneller verlopen.


Samenwerking

Medicort werkt volgens het Combined Quality Care-concept. Binnen dit multidisciplinaire behandelconcept buigen de orthopeed en fysiotherapeut zich gezamenlijk over de intake en de diagnosestelling. Ook bepalen zij samen het behandelplan en de revalidatiemethode. Medicort werkt sinds 2006 intensief samen met orthopeden in onder meer Bergman Clinics in Naarden en Bilthoven en het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en Utrecht.